Αρχική σελίδα » Το ΠΜΣ Φιλοσοφία » Απόφοιτοι ΠΜΣ "ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ"

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΖΑΪΖΕΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Ο Αλέξανδρος Αζαϊζές γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Φιλοσοφίας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών όπου και εκπονεί τη Διδακτορική του Διατριβή με τίτλο: «Η φιλοσοφική πραγμάτευση του θυμικού στον νεότερο ευρωπαϊκό ορθολογισμό: Από τον Rene Descartes στον Baruch Spinoza», με επιβλέποντα Καθηγητή τον κ. Ιωάννη Πρελορέντζο. Είναι απόφοιτος παραγωγικής σχολής της Πολεμικής Αεροπορίας και εν ενεργεία αξιωματικός, απόφοιτος του Τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, με κατεύθυνση Ευρωπαϊκός Πολιτισμός, δις υπότροφος αριστείας με τελικό βαθμό Άριστα (9,1). Είναι επίσης απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Ιστορία της Φιλοσοφίας» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό Άριστα (10). Το θέμα της Διπλωματικής του εργασίας ήταν: «Ο θεμελιώδης ρόλος της γενναιοφροσύνης στην ανθρωπολογία και στην ηθική φιλοσοφία του René Descartes» (https://pergamos.lib.uoa.gr/uoa/dl/frontend/el/browse/2887114) όπου και βαθμολογήθηκε ομόφωνα με Άριστα (10).

ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΑΓΕΝΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Η Δήμητρα Βαγενά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1995. Το 2013 αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Νέας Πεντέλης με βαθμό Άριστα (19,2). Το 2017 αποφοίτησε από το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (κατεύθυνση: Φιλοσοφία) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό Λίαν Καλώς (7,92). Κατά τη διάρκεια φοίτησής της στο ΠΜΣ Φιλοσοφία (Κατεύθυνση: Ιστορία της Φιλοσοφίας) του Τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ, από όπου αποφοίτησε το 2021 με βαθμό Άριστα (9,82), εκπόνησε διπλωματική εργασία με επιβλέποντα Καθηγητή τον κ. Γιώργο Ν. Πολίτη, η οποία τιτλοφορείται «Η νομιμότητα της εξουσίας και το πέπλο της άγνοιας στη φιλοσοφία του John Rawls» (https://pergamos.lib.uoa.gr/uoa/dl/frontend/el/browse/2945201) και βαθμολογήθηκε με Άριστα (10). Είναι Υποψήφια Διδάκτωρ του Τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ, με επιβλέποντα Καθηγητή τον κ. Γιώργο Ν. Πολίτη. Ο τίτλος της διδακτορικής της διατριβής είναι «Φιλοσοφία και ψηφιακή εκπαίδευση». Είναι ιδρυτικό μέλος του Εργαστηρίου «Φιλοσοφία, Διακυβέρνηση, Οικονομία» (PPE Lab) του ΕΚΠΑ και συμμετέχει στην συντακτική επιτροπή του περιοδικού «Ηθική», το οποίο εκδίδεται από το ίδιο Εργαστήριο. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σχετικά με την εκπαίδευση και την φιλοσοφία, ενώ έχει συμμετάσχει τόσο ως ομιλήτρια όσο και ως διοργανώτρια σε ημερίδες και συνέδρια. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή και εγχώρια περιοδικά φιλοσοφίας.

ΡΕΓΓΙΝΑ ΒΕΛΕΝΤΖΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ : Η Ρεγγίνα Βελέντζα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1996. Είναι Φιλόλογος, πτυχιούχος του τμήματος Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής - Ψυχολογίας (κατεύθυνση : Φιλοσοφία) της Φιλοσοφικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ειδίκευση Πολιτική Φιλοσοφία από το ΠΜΣ Φιλοσοφία του ΕΚΠΑ. Το θέμα της διπλωματικής της εργασίας ήταν “Εννοιολογήσεις της αξιοπρέπειας από τη ρωμαϊκή περίοδο ως την πρώιμη νεοτερικότητα”, με επιβλέποντα τον Καθηγητή κ. Γεώργιο Στείρη και βαθμολογήθηκε με Άριστα. Έχει παρακολουθήσει συνέδρια και σεμινάρια με θέματα Φιλοσοφίας. Παράλληλα με τη Φιλοσοφία ασχολείται και με τη Μουσική. Είναι κάτοχος πτυχίου Πιάνου και κάτοχος πτυχίου στο Ειδικό Αρμονίας με βαθμό Άριστα. 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Ο Γεώργιος Βλαχόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα την 6η-3-1977 και μεγάλωσε στο Ναύπλιο όπου έλαβε την εγκύκλια μόρφωση. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Φοίτησε στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών, ομιλεί την Αγγλική και την Ισπανική ενώ είναι κάτοχος Διπλώματος Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής και Πτυχίων Ανωτέρων Θεωρητικών Ευρωπαϊκής Μουσικής. Αποφοίτησε από το ΠΜΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ (9,53). Το θέμα της Διπλωματικής του εργασίας είναι: "Η πολιτική φιλοσοφία του Ρήγα Βελεστινλή"https://pergamos.lib.uoa.gr/uoa/dl/frontend/el/browse/2849939 Κατατάχθηκε ως Εθελοντής Πενταετούς Υπηρεσίας στις τάξεις της Πολ. Αεροπορίας όπου και υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως μουσικός από το Νοέμβριο του 1994 έως το Νοέμβριο 1999. ΤΑπό το 2004 τυγχάνει κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας και συγκεκριμένα ασκεί τα εφημέρια καθήκοντά του στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Ύδρας. Έχει αρθρογραφήσει στον τοπικό τύπο της Αργολίδας και της Ύδρας, για θέματα που άπτονται ιστορικού και θεολογικού ενδιαφέροντος.

ΑΘΗΝΑ ΓΚΡΙΤΖΑΛΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Η Αθηνά Γκριτζάλα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ (ειδίκευση: Ψυχολογία).Ειδικεύτηκε στην ειδική αγωγή από το Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και έχει εργαστεί σε χώρους ψυχικής υγείας, συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού, καθώς επίσης και στα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του ΠΜΣ Ιστορία της Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ με βαθμό Άριστα (9.41).Η πτυχιακή της εργασία είχε θέμα: "Φιλοσοφική χειρονομία. Μία πρόταση για τη διδακτική της Φιλοσοφίας. Ο ρόλος της τέχνης." (https://pergamos.lib.uoa.gr/uoa/dl/object/2922024#contents) και βαθμολογήθηκε ομόφωνα με Άριστα. Από το 1995 εργάζεται ως φιλόλογος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το 2014 ίδρυσε το Εργαστήριο Φιλοσοφίας και Τέχνης (3ο ΓΕΛ ΓΛΥΦΑΔΑΣ | ΦΩΤΟΓΕΦΥΡΕΣ) στο 3ο Γενικό Λύκειο Γλυφάδας, το οποίο συντονίζει έως σήμερα. Είναι ερευνήτρια του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εντοπίζονται στην Ηθική και ιδιαίτερα την εφαρμοσμένη Hθική (Βιοηθική, Ηθική του Περιβάλλοντος, Ηθική των Ζώων κλπ) όπως και την Αισθητική (φιλοσοφία του κινηματογράφου, του θεάτρου, της περφόρμανς κλπ).Ασχολείται με τη Φωτογραφία και τη δημιουργική γραφή και έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις καθώς και σε εκδόσεις φωτογραφικών άλμπουμ.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΑΓΤΖΗΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: O Μιχάλης Δαγτζής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει ολοκληρώσει το Master of Science “Astronomy and Cosmology” του University of Leiden. Από το 2020 είναι απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Φιλοσοφία», στην κατεύθυνση «Πολιτική Φιλοσοφία», του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό Άριστα (9.71). Το θέμα της διπλωματικής του εργασίας ήταν «Ελέγχοντας τα καρτεσιανό cogito: H οντολογία της Hannah Arendt υπό το φως της φαινομενολογίας του Maurice Merleau-Ponty». Έκτοτε είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Φιλοσοφίας του Ε.Κ.Π.Α με τη Διατριβή του να έχει τίτλο: «Πολιτική και Οντολογία στο έργο της Hannah Arendt και του Maurice Merleau-Ponty: Μια προσπάθεια σύνθεσης», με επιβλέπουσα τη Καθηγήτρια κυρία Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα κινούνται μεταξύ ηπειρωτικής φιλοσοφίας και πολιτικής θεωρίας. Πιο συγκεκριμένα, διερευνά την αλληλεπίδραση μεταξύ οντολογίας και πολιτικής όπως αυτή αναπτύσσεται στο ρεύμα της φαινομενολογίας. Ακόμα μελετά μεταξύ άλλων τη σχέση κουλτούρας και πολιτικής, μετανεωτερικότητας και πολιτικών ταυτότητας. Είναι Assistant Editor του Διεθνούς Περιοδικού The International Journal of Inclusive Democracy

ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ:  Ο Σταύρος Δημακόπουλος γεννήθηκε στον Πειραιά το 1982. Είναι Διδάκτωρ Κλασικής Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας με Ειδίκευση στην Αρχαιολογία, από το Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής με Ειδίκευση στη Φιλοσοφία και είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Κλασική Αρχαιολογία του ιδίου Πανεπιστημίου. Αποφοίτησε από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Ιστορία της Φιλοσοφίας» του Τμήματος Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό πτυχίου Άριστα (10). Το θέμα που πραγματεύτηκε στη διπλωματική του εργασία είναι: «Η Μεταφυσική του Νουμηνίου. Καταβολές και Πρωτοτυπία» (https://pergamos.lib.uoa.gr/uoa/dl/object/2964141), υπό την επίβλεψη του Αναπληρωτή Καθηγητή Γ. Στείρη. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται κυρίως στην πλατωνική φιλοσοφία, την πρόσληψή της από τους εκπροσώπους του Μέσου Πλατωνισμού και του Νεοπλατωνισμού καθώς και σε ζητήματα Οντολογίας-Μεταφυσικής της αρχαίας Φιλοσοφίας. 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Ο Γιώργος Δρίτσας γεννήθηκε το 1994 στην Κόρινθο. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α. (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) στο  Φ.Π.Ψ. (τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας) και νυν τμήμα Φιλοσοφίας από το 2012 μέχρι το 2016. Με το πέρας των σπουδών του, παρουσιάστηκε για να τελέσει τη  στρατιωτική του θητεία ως πεζικάριος στη Χίο από όπου και απολύθηκε το 2017. Τέλη του 2017 ξεκίνησε το μεταπτυχιακό του στο Π.Μ.Σ. "Φιλοσοφία" (του Τμήματος Φιλοσοφίας), ειδίκευση Ιστορία της Φιλοσοφίας και των Ιδεών, από το οποίο αποφοίτησε αρχές του 2021. Η Διπλωματική εργασία του έφερε τον τίτλο, Η «Νέα Πολιτική»: Από τη «Μεγάλη Πολιτική» του Nietzsche στον «Καισαρισμό» του Spenglerκαι βαθμολογήθηκε με 'Άριστα (10). Η ακαδημαϊκή και συγγραφική του ενασχόληση επικεντρώνεται τόσο στους ερευνητικούς τομείς της Φιλοσοφίας της Ιστορίας και της Επιστήμης, της Ιστορίας των Ιδεών και της Πολιτικής Φιλοσοφίας όσο και στην ποίηση και τη λογοτεχνία. Έχει πραγματοποιήσει ομιλίες και έχει λάβει μέρος μέσω εισηγήσεων σε συνέδρια (τόσο ξένα όσο και ελληνικά), ενώ δοκίμια, άρθρα και λογοτεχνικά κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά, συλλογικούς τόμους και στο διαδίκτυο.

ΜΥΡΩΝ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Ο Μύρων Ζαχαράκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1995. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., με βαθμό Λίαν Καλώς (8,2) και του μεταπτυχιακού προγράμματος “Φιλοσοφία” του ίδιου τμήματος, με κατεύθυνση “Ιστορία της φιλοσοφίας” και με βαθμό Άριστα (9,33). Η Διπλωματική του εργασία, με επιβλέποντα Καθηγητή τον κ. Γιώργο Ν. Πολίτη, είναι: Φασισμός: ιστορική διαμόρφωση και ερμηνευτικές προσεγγίσεις” https://pergamos.lib.uoa.gr/uoa/dl/frontend/en/browse/2922965#fields και βαθμολογήθηκε με βαθμό Άριστα (10). Είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ στο τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης, της Σχολής Θετικών Επιστημών του Ε.Κ.Π.Α. Ο τίτλος της Διδακτορικής Διατριβής του είναι: Τα σημαντικότερα επιχειρήματα ενάντια στην ύπαρξη του Θεού: τύποι, θεμέλια και λογική ισχύς”. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται κυρίως στον χώρο της Πολιτικής Φιλοσοφίας και της Φιλοσοφίας της θρησκείας. Έχει λάβει μέρος με ανακοινώσεις σε συνέδρια, ενώ άρθρα του έχουν συμπεριληφθεί σε επιστημονικά περιοδικά.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΕΡΒΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ:  Ο Θεόδωρος Ζερβόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Έχει σπουδάσει στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Πειραιά από το οποίο αποφοίτησε το 1997 και κατόπιν στο Τμήμα Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου από το οποίο αποφοίτησε το 2015 με βαθμό Άριστα και με λήψη υποτροφίας αριστείας για όλα τα έτη. Αποφοίτησε από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ με Κατεύθυνση: «Ιστορία της Φιλοσοφίας» του Τμήματος Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό πτυχίου Άριστα. Η διπλωματική του εργασία με θέμα «Αίσθηση, πρόσληψη και ερμηνεία. Όψεις της μετανεωτερικής αισθητικής του Michel Foucault» (https://pergamos.lib.uoa.gr/uoa/dl/object/2969635), εκπονήθηκε υπό την επίβλεψη του Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Φιλοσοφίας του Ε.Κ.Π.Α., Γ. Αραμπατζή. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην αισθητική, τη φιλοσοφία της τέχνης καθώς και σε όψεις της κριτικής θεωρίας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Ο Παναγιώτης Καλλίνικος γεννήθηκε το 1994 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Λεόντειο Λύκειο Πατησίων το 2012 (βαθμός απολυτηρίου 19,4). Το 2018 αποφοίτησε από το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό "Λίαν Καλώς" (7,25), ακολουθώντας την ειδίκευση της Ιστορίας. Το 2021 αποφοίτησε από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα "Ιστορία της Φιλοσοφίας" του τμήματος Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό "Άριστα" (10). Η μεταπτυχιακή διπλωματική του εργασία είχε τον εξής τίτλο «Καντιανάλυση: Μία εξέταση της Κατηγορικής Προσταγής και της φιλοσοφίας του Καντ υπό το πρίσμα της ψυχαναλυτικής θεωρίας και του φροϋδικού Υπερεγώ» και έγινε υπό την επίβλεψη του Αναπληρωτή Καθηγητή του τμήματος Φιλοσοφίας, κύριου Ευάγγελου Πρωτοπαπαδάκη. Κατά την διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών του συνέγραψε πολλές εργασίες στην αγγλική και την γαλλική γλώσσα, ενώ μία εργασία του έχει υποβληθεί προς κρίση στο διεθνές αγγλόφωνο περιοδικό που εκδίδει το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με τον εξής τίτλο: "Political Realism in the Chinese Warring States Period and in the European Renaissance". Επίσης από το 2022 είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του τμήματος Φιλοσοφίας. Ο τίτλος της διδακτορικής διατριβής του είναι: "Philosophy of History from a speculative perspective. The theory of knowledge that can be derived from it and its relation with other fields of Philosophy" και ο επιβλέπων καθηγητής του είναι ο Επίκουρος Καθηγητής, κύριος Ιωάννης Τρισόκκας.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΟΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Ο Ηρακλής Καραμπάτος είναι απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης της Σχολής των Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε και φοίτησε επίσης Ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Μασσαλίας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Εκκλησιαστικού Δικαίου από το Τμήμα της Νομικής στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τέλος αποφοίτησε από το ΠΜΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, με Κατεύθυνση "Ιστορία της Φιλοσοφίας και των Ιδεών" του Τμήματος Φιλοσοφίας, στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διπλωματική του εργασία σχετιζόταν με τη φιλοσοφία της ρωμαϊκής τέχνης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Ο Γιώργος Καράμπελας γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας (BSc) και του μεταπτυχιακού «Ιστορία της Φιλοσοφίας» (MSc) του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η Διπλωματική του εργασία, με επιβλέποντα Καθηγητή τον κ. Γιώργο Αραμπατζή «Φιλοσοφία και Τέχνη» βαθμολογήθηκε από τα τρία μέλη της εξεταστικής επιτροπής με Άριστα (10). https://pergamos.lib.uoa.gr/uoa/dl/frontend/el/browse/2944043#contents Στα βιβλιοπωλεία κυκλοφορούν οι δύο ποιητικές του συλλογές: «Απλή Μετάβαση» (2019), και «Το Παιδί και ο Άγγελος» (2020)https://biblionet.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%89%CF%80%CE%BF/?personid=124676 Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως συνοδός ατόμων με αναπηρία, ως καλλιτεχνικό μοντέλο και επί του παρόντος είναι χορηγούμενος αθλητής του Skate.

ΜΑΡΙΑ ΟΡΣΑΛΙΑ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Η Μαρία Ορσαλία (Μιρέλλα) Κασιμάτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.  Είναι έγγαμη και μητέρα δύο παιδιών.  Στα νεανικά της χρόνια σπούδασε Οινολογία. Η αγάπη της για την Ιστορία, την Φιλοσοφία και την Τέχνη, την οδήγησαν στην Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, όπου κατέστη πτυχιούχος του Τμήματος Σπουδών στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό με βαθμό Λίαν Καλώς. Ολοκλήρωσε με Άριστα το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Φιλοσοφία», στην κατεύθυνση «Πολιτική Φιλοσοφία», του Τμήματος Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκπόνησε την διπλωματική της εργασία με τίτλο: «Ο Robert Dahl συνομιλεί με τον Alexis de Tocqueville. Μια μελέτη για την Δημοκρατία και την Πολιτική Ισότητα». Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις της σε συνέδρια και ημερίδες. Διαχειρίζεται τη σελίδα θεμάτων Πολιτικής και Κοινωνικής Θεωρίας «Διάλληλος» http://diallelos.wordpress.com. Έχει επιμεληθεί και έχει συντονίσει πολλές εικαστικές εκθέσεις και πολιτιστικές δράσεις. Εργάζεται στην Μπενάκειο Βιβλιοθήκη.

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΤΣΑΜΠΟΥΛΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Η Ειρήνη Κατσάμπουλα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και του μεταπτυχιακού προγράμματος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με κατεύθυνση “Ιστορία της φιλοσοφίας” και με βαθμό Άριστα. Η διπλωματικής της εργασία σχετιζόταν με την Βιοηθική στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή. Έχει λάβει μέρος σε επιμορφωτικά σεμινάρια που αφορούν την Εξ αποστάσεως Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή. Εργάζεται ως Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας ΕκπαίδευσηςΤα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως στο τομέα της Βιοηθικής και της Εκπαίδευσης.

 

ΜΑΡΙΑ ΚΟΤΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Η Μαρία Κοτσιλοπούλου γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1969. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Ε.Κ.Π.Α., πτυχιούχος του τμήματος  Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. Αποφοίτησε από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Φιλοσοφίας του Τμήματος  Φ.Π.Ψ. του Ε.Κ.Π.Α., με κατεύθυνση "Ιστορία της Φιλοσοφίας" με βαθμό  ΆΡΙΣΤΑ (9. 47). Έχει λάβει μέρος σε επιμορφωτικά σεμινάρια φυσικής αγωγής, φιλοσοφίας και θρησκειολογίας.  Έχει συμμετάσχει στα εμπλουτισμένα  προγράμματα και δράσεις του κέντρου νεότητας της αρχιεπισκοπής Αθηνών, συνδυάζοντας την επιστήμη της φυσικής αγωγής και της θεολογίας.  Από το 2017 έως σήμερα εργάζεται στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο της Εταιρείας των Φίλων του Λαού. Ο τίτλος της διπλωματικής της εργασίας είναι: “Τα θεμέλια της βιοηθικής – Η χριστιανική προσέγγιση απέναντι στα ζητήματα βιοηθικής φύσεως, όπως παρουσιάζονται στο έργο του H. Tristram Engelhardt Jr.". https://pergamos.lib.uoa.gr/uoa/dl/frontend/el/browse/2936301 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΤΗΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Ο Ιωάννης Κούρτης εργάζεται τα τελευταία 10 χρόνια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως Εκπαιδευτικός και ως Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι Κάτοχος τριών Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων: στην Πολιτική Επιστήμη και την Κοινωνιολογία, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην Επαγγελματική Συμβουλευτική & τον Προσανατολισμό, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών∙ επιπλέον, αποφοίτησε από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Φιλοσοφία, με ειδίκευση Ιστορία της Φιλοσοφίας του Τομέα Φιλοσοφίας, του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ. Ο πρωτότυπος τίτλος της Διπλωματικής του εργασίας είναι: Η εικόνα του Μαρξ μέσα από έργα του Αξελού και του Παπαϊωάννου https://pergamos.lib.uoa.gr/uoa/dl/object/2880840 .

ΕΥΔΟΚΙΑ ΚΟΥΤΣΌΠΕΤΡΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Η Ευδοκία Κουτσόπετρα είναι έγγαμη και μητέρα δύο κοριτσιών, 19 και 14 ετών. Αποφοίτησε από το κλασσικό λύκειο το 1992 με Άριστα. Το 2015 αποφοίτησε από το τμήμα Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «Λίαν Καλώς». Το 2018 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Φιλοσοφία" με Κατεύθυνση "Ιστορία της Φιλοσοφίας" του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του ιδίου Πανεπιστημίου  με βαθμό « Άριστα» (9.53). To θέμα της Διπλωματικής της εργασίας είναι: Η διττή διάσταση της γλώσσας στη φιλοσοφία του Henri Bergson.  https://pergamos.lib.uoa.gr/uoa/dl/frontend/el/browse/2814506Το 2015 έλαβε υποτροφία από τα έσοδα της Κληρονομίας Παντιά Ράλλη ως διάκριση για την επίδειξη ήθους και απόδοσης για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015. Από το 1994 έως το 2010 εργάστηκε ως υπάλληλος τεχνικών εταιριών. Από το 2015 εργάζεται ως φιλόλογος ισπανικής γλώσσας με εγκεκριμένη από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. άδεια για άσκηση του επαγγέλματος κατ’ οίκον και σε κέντρα ξένων γλωσσών. Πέραν της ισπανικής γλώσσας, διαθέτει  άριστη, πιστοποιημένη γνώση της Αγγλικής καθώς και πιστοποιημένη καλή γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Τάσσεται εμπράκτως υπέρ των εθελοντικών, συλλογικών δράσεων συμμετέχοντας ενεργά στον πολιτιστικό σύλλογο του τόπου καταγωγής της ως ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. αυτού κατά την τελευταία 5ετία, επιδιώκοντας την πολιτιστική αναβάθμισή του με εκδηλώσεις και αναπλάσεις χώρων. Ο ελεύθερος χρόνος της αναλώνεται σε ανάγνωση επιστημονικών και λογοτεχνικών κειμένων, σε αθλητισμό και ταξίδια.

ΕΙΡΗΝΗ ΚΕΡΑΜΙΔΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: H Ειρήνη Κεραμίδα είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος «Φιλοσοφία» με κατεύθυνση «Ιστορία της Φιλοσοφίας» του Τομέα Φιλοσοφίας, του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ίδιου Πανεπιστημίου, με ΑΡΙΣΤΑ (9,6). Ο τίτλος της Διπλωματικής εργασίας της είναι: «Οι φιλοσοφικές αντιλήψεις του Albert Camus και του Κορνήλιου Καστοριάδη για την τέχνη και τον πολιτισμό». https://pergamos.lib.uoa.gr/uoa/dl/frontend/el/browse/2776296. Έχει παρακολουθήσει πλήθος επιμορφωτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  και του ΙΝΕΠ σχετικά με τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, τη διοίκηση και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Έχει εργασθεί για εννέα χρόνια στον ιδιωτικό τομέα. Από το 2001 έως και σήμερα εργάζεται στο Υπουργείο Πολιτισμού. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή εντύπων πολιτιστικού περιεχομένου και στην εκπόνηση και διοργάνωση εκθέσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΥΠΠΟΑ. Από το 2018 υπηρετεί στο ΥΠΠΟΑ ως Προϊσταμένη του Τμήματος Υποστήριξης Λειτουργίας της Διεύθυνσης Έρευνας και Τεχνικής Υποστήριξης Μελετών και Έργων Αναστήλωσης.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Η Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1997. Το 2015 αποφοίτησε από το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων με βαθμό Άριστα (19). Το 2019 αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών με βαθμό Λίαν Καλώς (7,98). Κατά τη διάρκεια φοίτησής της στο ΠΜΣ Φιλοσοφία με ειδίκευση «Ιστορία της Φιλοσοφίας και των Ιδεών» του Τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ, από όπου αποφοίτησε το 2022 με βαθμό Άριστα (9,37), εκπόνησε διπλωματική εργασία με επιβλέποντα Καθηγητή τον κ. Ιωάννη Καλογεράκο με τίτλο «Οι δομές εξουσίας στους Νόμους του Πλάτωνα» και βαθμολογήθηκε με Άριστα (10). Είναι αρχισυντάκτρια της νεανικής πρωτοβουλίας Politically Incorrect (incorrect.gr) και αρθρογραφεί τακτικά στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο. Στο παρελθόν έχει υπάρξει ραδιοφωνική παραγωγός με συνεντεύξεις που αφορούν επιστημονικά, πολιτικά και πολιτιστικά θέματα, ενώ έχει συμμετάσχει τόσο ως ομιλήτρια όσο και ως διοργανώτρια σε ημερίδες και συνέδρια συναφών αντικειμένων.

ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Ο Χρύσανθος Κωνσταντίνου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1997. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2015-2019) και του μεταπτυχιακού προγράμματος «Φιλοσοφία» του τμήματος Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με κατεύθυνση «Ιστορία της φιλοσοφίας και των ιδεών» (2019-2021). Τίτλος διπλωματικής εργασίας με  επιβλέποντα τον επικ. Καθηγητή κ. Γεράσιμο Κακολύρη: «Η σκέψη του Ζακ Ντερριντά για τα ζώα». Επίσης, είναι προπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου (2020- ). Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε συνέδρια και άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΓΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Ο Νίκος Μαγειρόπουλος γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1994. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. και της Σ.Σ.Α.Σ., και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ειδίκευση Πολιτική Φιλοσοφία από το Π.Μ.Σ. "Φιλοσοφία" του Ε.Κ.Π.Α.. Το θέμα της διπλωματικής του εργασίας είναι “Η περιγραφική θεωρία της απόφασης και η έννοια του Πολιτικού: ένας διάλογος μεταξύ Παναγιώτη Κονδύλη και Carl Schmitt”, με επιβλέποντα τον Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Φίλιππο Βασιλόγιαννη, η οποία βαθμολογήθηκε με βαθμό 8. Τα ενδιαφέροντά του κινούνται, πέρα από την Νομική και την Φιλοσοφία, στον χώρο της γλώσσας, της ιστορίας, της ψυχολογίας, της λογοτεχνίας, του χορού, του θεάτρου, της μουσικής και του αθλητισμού.

ΣΤΕΛΛΑ ΜΑΝΙΟΥ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Η Στέλλα Μανιού γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, (κατεύθυνση Φιλοσοφίας) της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. Ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια έχει συμμετάσχει στην ημερίδα του ΠΜΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ «Βησσαρίων και Ανθρωπισμός» με τίτλο ανακοίνωσης «Η ελευθερία του ανθρώπου στον Πλήθωνα». Αποφοίτησε από το ΠΜΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, Κατεύθυνση «Ιστορία της Φιλοσοφίας και των ιδεών» του Τμήματος Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών με βαθμό Άριστα. Η Διπλωματική της εργασία με επιβλέποντα καθηγητή τον κ. Γεώργιο Αραμπατζή έχει θέμα: «Η οντολογική ελευθερία του ανθρώπου στη φιλοσοφία του Ζαν-Πωλ Σαρτρ», και βαθμολογήθηκε από την εξεταστική επιτροπή με Άριστα (10). Το ερευνητικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην Υπαρξιστική Σχολή φιλοσοφίας, και ειδικά στο έργο του Ζαν-Πωλ Σαρτρ.

ΘΕΟΔΩΡΑ - ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΤΟΥ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Η Θεοδώρα – Ελισάβετ Μαρκαντωνάτου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1994. Είναι φιλόλογος, απόφοιτος  του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (κατεύθυνση Φιλοσοφίας), του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με βαθμό βαθμό πτυχίου Λίαν Καλώς (7,78). Επίσης, είναι απόφοιτος και του μεταπτυχιακού προγράμματος “Φιλοσοφία” του ιδίου τμήματος  (κατεύθυνση “Ιστορία της Φιλοσοφίας”)  με βαθμό Άριστα (9,3). Κατά τη διάρκεια αυτού, εκπόνησε διπλωματική εργασία με επιβλέποντα καθηγητή  τον κ. Γεώργιο Ν. Πολίτη, η οποία τιτλοφορείται: Καρλ Πόπερ: Ανάλυση, κριτική και αποδόμηση της μαρξικής θεωρίας (https://pergamos.lib.uoa.gr/uoa/dl/object/2914851 ), και βαθμολογήθηκε με Άριστα (10) . Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συνεχίζουν να στρέφονται γύρω από το έργο του Καρλ Πόπερ, σχεδιάζοντας να εκπονήσει διδακτορική διατριβή, ενώ τα ευρύτερα ενδιαφέροντά της εντοπίζονται στη συνεχή επιμόρφωση στα πεδία της εκπαίδευσης και της φιλοσοφίας, μέσω της παρακολούθησης σεμιναριακών κύκλων.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΕΞΗΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Ο Δημήτριος Μέξης είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Ιταλικής γλώσσας και φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ιταλικής γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πτυχιούχος του Università degli studi di Torino. Είναι Κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος Ελληνορωμαϊκών σπουδών Λογοτεχνία – Ιστορία και Πολιτισμός του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών), με προπαρασκευαστικά μαθήματα Ηθικής, Βιοηθικής, Αρχαίας Ελληνικής και Μεσαιωνικής φιλοσοφίας στο Università degli studi di Parma. Αποφοίτησε από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Φιλοσοφία, με ειδίκευση Ιστορία της Φιλοσοφίας του Τομέα Φιλοσοφίας, του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ (9,24). Ο πρωτότυπος τίτλος της Διπλωματικής του εργασίας είναι: "James Joyce: Η μεταφυσική του Finnegans Wake" https://pergamos.lib.uoa.gr/uoa/dl/frontend/el/browse/2837726

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΗΚΟΥ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Η Μήκου Μαριάννα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1994. Αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, το 2016, με βαθμό Λίαν Καλώς (7,35). Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή συλλογικών τόμων, όπως «Η Απώλεια Σημαντικού Άλλου» και «Ψυχοθεραπεία. Μεθοδολογία και Αξιολόγηση της Αποτελεσματικότητας Βασικών Θεραπευτικών Προσεγγίσεων». Έχει παρουσιάσει, επίσης, εργασίες της σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια φοίτησης της στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Φιλοσοφίας, της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, με κατεύθυνση «Ιστορία της Φιλοσοφίας», εκπόνησε διπλωματική εργασία, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Αρ. Χατζή, με θέμα «Η ελευθερία και τα όριά της. Μια προσπάθεια εφαρμογής της αρχής της αυτοκτησίας στο ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια». Η διπλωματική της εργασία βαθμολογήθηκε με Άριστα 10. Αποφοίτησε από το τμήμα το 2021, με βαθμό Άριστα (9,45).

ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΜΙΚΡΟΥ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Η Πολυξένη-Τζένη Μικρού γεννήθηκε το 1970 στην Αττική είναι έγγαμη και  μητέρα δύο παιδιών. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιστημονικός συνεργάτης στο περιοδικό «Δυναμική πορεία στην αυτοδιοίκηση» και στα Μ.Μ.Ε της Αυτοδιοίκησης. Έχει ασχοληθεί με τα κοινά σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Ασχολείται με την ποίηση και έχει δημοσιεύσει κάποια από τα ποιήματα  της. Τέλος αποφοίτησε από το ΠΜΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, με Κατεύθυνση "Ιστορία της Φιλοσοφίας και των Ιδεών" του Τμήματος Φιλοσοφίας, στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διπλωματική της εργασία σχετιζόταν με τη φιλοσοφία σε σχέση με την βιοηθική.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΝΙΩΚΟΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Ο Γιώργος Μπανιώκος γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα όπου και εργάζεται ως σύμβουλος ψυχικής υγείας και αναλυτής. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Συμβουλευτική του Hellenic American University και Απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος "Φιλοσοφία" στη Κατεύθυνση «Ιστορία της Φιλοσοφίας» του Τομέα Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ (9,70). Ο τίτλος της Διπλωματικής του Εργασίας είναι: "Συνείδηση και ενοχή στο έργο των Φρίντριχ Νίτσε και Σίγκμουντ Φρόιντ" https://pergamos.lib.uoa.gr/uoa/dl/frontend/el/browse/2864264. Για πολλά χρόνια εργάστηκε στη Διεύθυνση Πολιτιστικών της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης όπου διοργάνωσε πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά. Μετέφρασε επίσης από τα αγγλικά στα ελληνικά για λογαριασμό του Ελληνικού Κέντρου Focusing το βιβλίο του Campbell Purton “Προσωποκεντρική θεραπεία - Η focusing-βιωματική προσέγγιση”. Είναι μέλος της Διεθνούς των Φόρουμ Ψυχανάλυσης του Λακανικού Πεδίου (L’ Internationale des Forums du Champ Lacanien), της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και της ερευνητικής ομάδας “Tέχνη-Φιλοσοφία-Θεραπεία” του Τομέα Φιλοσοφίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2015 δημιούργησε τη  Μέριμνα Εαυτού, μια ηθικο-αισθητική πρωτοβουλία κλινικού προβληματισμού που διερευνά και παρουσιάζει πρακτικές γύρω από τη διαμόρφωση μιας τέχνης του βίου. H Μέριμνα Εαυτού έχει παρουσιαστεί μεταξύ άλλων στην Α’ Biennale Πρακτικής Φιλοσοφίας στη Ρόδο.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΑΡΛΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Η Χριστίνα Μπάρλα γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1956. Είναι πτυχιούχος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης της Φιλοσοφικής Σχολής, του τμήματος «Γερμανικής Φιλολογίας» το 1979. Εργάστηκε στην Ολυμπιακή Αεροπορία επί εικοσιπέντε έτη, καθώς και ως καθηγήτρια της Γερμανικής γλώσσας. Η κα Μπάρλα είναι κάτοχος τριών Μεταπτυχιακών Τίτλων Σπουδών. Το πρώτο της μεταπτυχιακό πρόγραμμα το ολοκλήρωσε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα της Γερμανικής Φιλολογίας με κατεύθυνση «Γερμανική Λογοτεχνία» το έτος 2016, όπου και έλαβε τον βαθμό Άριστα, το δεύτερο της μεταπτυχιακό το ολοκλήρωσε στο ίδιο τμήμα με κατεύθυνση «Διεπαφές Γλωσσολογίας και Διδακτικής» το έτος 2020, όπου έλαβε επίσης τον βαθμό Άριστα, το τρίτο της μεταπτυχιακό το ολοκλήρωσε στο τμήμα Φιλοσοφίας (ΠΜΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ) με κατεύθυνση «Πολιτική Φιλοσοφία» τον Μάιο του 2021 με βαθμό Άριστα. Η Διπλωματική της εργασία η οποία επίσης βαθμολογήθηκε, ομοφώνως με Άριστα, με επιβλέπουσα Καθηγήτρια την κα Μαρία Κ. Χωριανοπούλου και έχει τίτλο: «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Τσερνόμπιλ».

ΜΑΡΙΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΙΓΚΟΥ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Η Μαρία Ελισάβετ Πίγκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Σπούδασε υποκριτική στο «Θέατρον-Εργαστήριον Εμπρός» και τo 2005 αποφοίτησε από το τμήμα Ιταλικής και Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α. Το 2018  αποφοίτησε από το τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Ε.Κ.Π.Α με κατεύθυνση τη Φιλοσοφία και στη συνέχεια φοίτησε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Ιστορία της φιλοσοφίας» του Τμήματος Φιλοσοφίας, όπου εκπόνησε υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Γ. Αραμπατζή, τη διπλωματική εργασία με τίτλο «Αισθητική και σκληρότητα» και βαθμολογήθηκε με Άριστα 10/10. Συμμετείχε με το κείμενο «Antonin Artaud, το θέατρο της σκληρότητας» στον συλλογικό τόμο «Κρίση και αναπαράσταση, μελέτες κριτικής πρόσληψης» του Εργαστηρίου Μελέτης του Θεσμικού Λόγου του Τμήματος φιλοσοφίας, υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Γ. Αραμπατζή, το οποίο εκδόθηκε από τις εκδόσεις Κέλευθος. Επίσης μετέφρασε από την ιταλική γλώσσα το άρθρο του Flavio Baroncelli «Ρατσισμός και αλήθειες», για τον συλλογικό τόμο «Ανατέμνοντας τον ρατσισμό, δέκα και ένα δοκίμια» του Εργαστήριου Πολιτικής Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, υπό τη διεύθυνση της Καθηγήτριας Β. Νικολαḯδου - Κυριανίδου και το οποίο εκδόθηκε από τις εκδόσεις Επίκεντρο. Από το 2004 εργάζεται ως ηθοποιός και τα τελευταία χρόνια έχει συνεργαστεί με τις εκδόσεις Κέλευθος ως γλωσσική και επιστημονική επιμελήτρια.

ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΙΠΠΗΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Ο Λάμπρος Κ. Πιππής γεννήθηκε στη Ν. Ιωνία - Βόλου το 1966. Είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Φιλοσοφίας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα διδακτορικής διατριβής: Η  Εικονολογία και η Αισθητική στο έργο του WalterBenjamin. Αποφοίτησε με Άριστα από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Φιλοσοφία» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με κατεύθυνση: «Ιστορία της Φιλοσοφίας και των Ιδεών» και εκπόνησε διπλωματική εργασία με τίτλο: Η Αισθητική του ανεπαίσθητου στο Σχέδιο Εργασίας περί Στοών του Βάλτερ Μπένγιαμιν. Είναι Απόφοιτος του Τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, με κατεύθυνση: Ελληνικός Πολιτισμός. Άρθρα του έχουν συμπεριληφθεί σε επιστημονικούς τόμους και περιοδικά, ενδεικτικά στα: Έλευσις (Τρίμηνη Πολιτιστική Έκδοση Λόγου, Τέχνης και Ιστορίας), Οροπέδιο (Περιοδική έκδοση πολιτισμού), περιοδικό: Κορέκτ (εκδ. Νεφέλη). Γνωρίζει Αγγλικά (Άριστη γνώση -C2), Γαλλικά και Γερμανικά.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΑΜΠΑΣ

Ο Βασίλειος Ι. Σαμπάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων του (πρώην) ΤΕΙ Αθήνας (2012) και του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2018) με ειδίκευση στην ιστορική και συστηματική μουσικολογία. Το 2022 αποφοίτησε από το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Φιλοσοφία». Το θέμα το οποίο πραγματεύεται η διπλωματική του εργασία είναι: «Η αισθητική της μοντέρνας τέχνης μέσα από την προσέγγιση του Αντόρνο και η σύγκρισή της με την παλαιότερη γερμανική αισθητική» (https://pergamos.lib.uoa.gr/uoa/dl/frontend/el/browse/2968506) και πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του αναπληρωτή καθηγητή Γ. Αραμπατζή. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε ζητήματα αισθητικής και ιδεολογίας υπό το πρίσμα της νεότερης και σύγχρονης φιλοσοφίας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΣΤΟΓΙΑΝΝΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Η Παναγιώτα Στογιάννη γεννήθηκε το 1964 στην Αττική. Είναι έγγαμη και έχει δύο γιούς. Είναι νηπιαγωγός και διευθύντρια του 8ου νηπιαγωγείου Κορυδαλλού.  Επίσης είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του ΠΜΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, με κατεύθυνση "Ιστορία της Φιλοσοφίας και των Ιδεών" του Τμήματος Φιλοσοφίας, της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διπλωματική της εργασία έχει τίτλο "Η ανθρώπινη φύση στην Πολιτεία του Πλάτωνα και στο βιβλίο του Μέγκιου." Έχει πιστοποίηση α' και β' επιπέδου στους Η/Υ καθώς και πιστοποίηση στη γραφή braille.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΤΡΑΤΗΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Ο Βασίλειος Στρατής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου έλαβε την εγκύκλιο μόρφωσή του. Αποφοίτησε από τα τμήματα Ιστορίας και Αρχαιολογίας (Ειδίκευση: Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης) και Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α. Ολοκλήρωσε το ΠΜΣ Φιλοσοφίας (Ιστορία της Φιλοσοφίας) με γενικό βαθμό 9,88 «Άριστα». Η διπλωματική του εργασία, με επιβλέποντα τον κ. Ιωάννη Πρελορέντζο και εξεταστική επιτροπή τους: Γεώργιο Αραμπατζή, Φωτεινή Βασιλείου και Ιωάννη Πρελορέντζο, είχε θέμα: «Η φιλοσοφική αξία του μυστικισμού στον Henri Bergson» (2021)- (έχοντας χρησιμοποιήσει εκτενώς βιβλιογραφία από το γαλλικό πρωτότυπο- έλαβε τον βαθμό 10 «Άριστα». Ο Βασίλειος Στρατής μιλά την Αγγλική (Cambridge Proficiency/B.A. in English Studies), τη Γαλλική (Diplôme Approfondi de langue française), τη Γερμανική (Kleines Deutsches Srachdiplom) και την Ιταλική (Κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας). Εργάζεται από το 2002, στη δευτεροβάθμια δημόσια εκπαίδευση με ειδικότητα ΠΕ02- Φιλόλογος (και Β Ειδικότητα ΠΕ06-Αγγλικής), όπου διδάσκει κυρίως τα μαθήματα της Φιλοσοφίας, της Ιστορίας, της Νεοελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας και των Αρχαίων ελληνικών, ενώ έχει πολυετή πείρα στη διδασκαλία της Αγγλικής σε κέντρο ξένων γλωσσών, όπου εργάστηκε πριν τον διορισμό του. Ασχολήθηκε με το θέατρο, φοιτώντας σε δραματική σχολή και συμμετέχοντας σε θεατρικές παραστάσεις. Ασχολείται επίσης με τη ζωγραφική, την εκμάθηση και άλλων ξένων γλωσσών και τη συγγραφή. Συμμετέχει στις δραστηριότητες του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Ηθικής και του Κέντρου Ερεύνης της Φιλοσοφίας, παρακολουθώντας σειρά σεμιναρίων. Έχει συνεργαστεί ως editor στο φιλοσοφικό περιοδικό Conatus.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Ο Κωνσταντίνος Τσαγκάρης, γεννήθηκε το 1962. Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ.ε.α. με σπουδές: Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού/ Σχολή Πλοιάρχων Πειραιώς (αποφ. 1982) και Δίπλωμα Πλοιάρχου Γ΄ τάξεως Ε.Ν. (1983), Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ως Δόκιμος Σημαιοφόρος Λ.Σ.) (αποφ. 1987), Τμήμα Θεολογίας/Θεολογική Σχολή/Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  (αποφ. 1993), Πολεμική Αεροπορία/Σχολή Πολέμου Αεροπορίας (1998-99) και Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης (πρ. ΜΙΘΕ)/Σχολή Θετικών Επιστημών/Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  (αποφ. 2013). Αποφοίτησε από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Φιλοσοφία του Τμήματος Φιλοσφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου ΑΘηνών, με Κατεύθυνση "Ιστορία της Φιλοσοφίας" με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ (10). Το θέμα της πρωτότυπης Διπλωματικής εργασίας του είναι: "Δωμάτιο με θέα: Η ανεπάρκεια του εξελικτικού νατουραλισμού κατά τον Thomas Nagel και η αντιμετώπισή της". Περιγραφή εργασίας: https://pergamos.lib.uoa.gr/uoa/dl/frontend/el/browse/2843707

 

ΕΛΠΙΝΙΚΗ ΤΣΙΚΛΕΙΔΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Η Ελπινίκη Τσικλειδή είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. με βαθμό Λίαν Καλώς (7,75) και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος «Φιλοσοφία» στην ειδίκευση «Ιστορία της Φιλοσοφίας» της ιδίας σχολής, με βαθμό Άριστα (9,18). Ο πρωτότυπος τίτλος της Διπλωματικής της εργασίας είναι: «Υπαρξισμός, ένα δυναμικό φιλοσοφικό ρεύμα, μια ατέρμονη διανοητική περιπέτεια. Ένθεος και άθεος υπαρξισμός: εκλεκτές συγγένειες και ισχυρές διαφορές. Ο υπαρξισμός και η συμβολή του στις πνευματικές αναζητήσεις του 21ου αιώνα». https://pergamos.lib.uoa.gr/uoa/dl/object/2919202. Έχει εργαστεί στον Ιδιωτικό τομέα. Επίσης, έχει ασχοληθεί ενεργά με το Θέατρο και τη Μουσική, που μαζί με τη Φιλοσοφία, αποτελούν το τρίπτυχο της εσωτερικής της εξέλιξης.

                          

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΤΣΙΜΠΕΡΗΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Ο Ταξιάρχης Τσιμπέρης γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του προγράμματος σπουδών «Ελληνικός Πολιτισμός» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ (9,20) και απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Φιλοσοφία» του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ (9,70). Οι μεταπτυχιακές του σπουδές ολοκληρώθηκαν με την διπλωματική του εργασία υπό τον τίτλο Ταῦτα ἢ τί ἐροῦμεν; (ή «Δίκαιο και δαιμόνιον στον Κρίτωνα του Πλάτωνος» (https://pergamos.lib.uoa.gr/uoa/dl/object/2931911). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως στην Πολιτική Φιλοσοφία και εν γένει στην Αρχαία Ελληνική Γραμματεία.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΖΑΝΑΚΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Η Δέσποινα Τζανάκη είναι απόφοιτη του τμήματος "Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης" της ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με τίτλο: Φιλοσοφία και κατεύθυνση στην "Ιστορία της Φιλοσοφίας" του Τομέα Φιλοσοφίας, του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια στον κινηματογράφο, τον ήχο, τη μουσική, τη σκηνοθεσία, τη video art και τη γλωσσολογία. Στα ευρύτερα φιλοσοφικά της ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται  ζητήματα  Αισθητικής Φιλοσοφίας, Ηθικής Φιλοσοφίας, Ερμηνευτικής και  Φαινομενολογίας. Γνωρίζει αγγλικά, ρωσικά και γαλλικά. Αποφοίτησε από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Φιλοσοφία" με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ (9,35). Το θέμα της πρωτότυπης Διπλωματικής της εργασίας είναι: "Το παιχνίδι του ίδιου- ΠΕΡΣΟΝΑ του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν",

 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ:  Ο Δημήτριος Παπαδάκης είναι  Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου εκπονεί τη Διδακτορική Διατριβή του με επιβλέπουσα Καθηγήτρια την κυρία Σταυρούλα Τσινόρεμα και έχει ως τίτλο: "Η ηθική και η αισθητική στον Βρετανικό Εμπειρισμό και στη φιλοσοφία του Immanuel Kant. Μια κριτική συνάντηση" από τον Νοέμβριου του 2018. Πτυχιούχος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου -Ε.Α.Π.- (2009 έως 2015) στο Τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών: Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό. Βαθμός πτυχίου: «Άριστα»  (9,5). Από το 2015 έως το 2018: Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Φιλοσοφία» με Κατεύθυνση "Ιστορία της Φιλοσοφίας" του Τομέα Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Φιλοσοφία με βαθμό «ΆΡΙΣΤΑ» (9,70).  Το πρωτότυπο θέμα της Διπλωματικής του Εργασίας είναι: «Η έννοια του Υψηλού (Υπέροχου – Sublime) και η αντίληψη περί του Ωραίου στις Αισθητικές Θεωρίες των Άγγλων φιλοσόφων:  Anthony Ashley Cooper Earl of Shaftesbury και Edmund Burke και οι επιδράσεις τους στην Αισθητική Φιλοσοφία του ImmanuelKant» https://pergamos.lib.uoa.gr/uoa/dl/frontend/rest/generatePdf/lib/default/data/2687424?type=sheet βαθμολογήθηκε και από τα τρία μέλη της εξεταστικής επιτροπής (ομόφωνα) με «Άριστα» (10). 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΛΑΜΟΥΡΑΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ:  Ο Γεώργιος Σαλαμούρας είναι πτυχιούχος του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., και κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος “Φιλοσοφία” με κατεύθυνση “Ιστορία της φιλοσοφίας” του τμήματος Φ.Π.Ψ. του Ε.Κ.Π.Α.. Αποφοίτησε με βαθμό Άριστα (9,59).Ο τίτλος της Διπλωματικής του εργασίας είναι: Η έννοια του προσώπου στην ηθική και στην παιδεία: μια κριτική προσέγγιση με βάση τη φιλοσοφία του Ι. Kant και του L. Wittgenstein με επιβλέπουσα Καθηγήτρια την κ. Σταυρούλα Τσινόρεμα. Είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ο τίτλος της Διδακτορικής Διατριβής είναι: Γενετικές Βελτιωτικές Παρεμβάσεις: ηθικές και δεοντολογικές προσεγγίσεις”.Από το 2010 εργάζεται ως εκπαιδευτής στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντάσσονται στο χώρο της Φιλοσοφίας και του Δικαίου, αφορούν ζητήματα που σχετίζονται με τον χώρο της Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ιδιαίτερα όσων άπτονται του πεδίου της Βιοηθικής, καθώς και ζητήματα τα οποία αφορούν το χώρο της Δια Βίου Μάθησης. Έχει λάβει μέρος με ανακοινώσεις σε διεθνή και εγχώρια συνέδρια και ημερίδες, ενώ άρθρα του έχουν συμπεριληφθεί σε επιστημονικά περιοδικά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΗΚΑΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Ο Δημήτρης Τζήκας είναι απόφοιτος του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ, με ειδίκευση στο Σενάριο και τη Σκηνοθεσία. Η πτυχιακή ερευνητική του εργασία αφορά τη «Διασχιστική Διαταραχή της Ταυτότητας στον Κινηματογράφο», ενώ η μεταπτυχιακή του διπλωματική εργασία συνιστά μια αποδόμηση του «Ασκητικού Ιδεώδους υπό το ηθικο-αισθητικό πρίσμα του Φρίντριχ Νίτσε» [βαθμολογήθηκε με ΑΡΙΣΤΑ (10)]. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ιστορία της Φιλοσοφίας το 2020, με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ (9,30). Εργάζεται στο χώρο της διαφήμισης και του κινηματογράφου ως σκηνοθέτης καθώς και ως μοντέρ, συνεργαζόμενος με μερικές από τις κορυφαίες εταιρείες του χώρου. Έχει, επίσης, εργαστεί ως καθηγητής σεναρίου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τον τελευταίο καιρό συγγράφει το πρώτο του βιβλίο με θέμα τον Κινηματογράφο και τη Φιλοσοφία, ενώ βρίσκεται στο στάδιο της προ-παραγωγής της δεύτερης μικρού μήκους ταινίας του. 

ΣΟΦΙΑ ΦΙΚΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Η Σοφία Φίκα γεννήθηκε το 1995 στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Ιστορία της Φιλοσοφίας (Άριστα 9.00). Έχει συμμετάσχει στο συνέδριο φιλοσοφίας Philosophy and Emotions του Πανεπιστημίου του Novi Sad με θέμα εργασίας Philosophy and Emotions in Renaissance Art και στο International Youth Forum του Institute of Open Education στη Μόσχα με θέμα εργασίας Architecture in ancient Athens, εργασία η οποία παρουσιάστηκε και στο Hellenic Centre του Λονδίνου και δημοσιεύτηκε στο βιβλίο Philosophy and Leadership από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη (Αθήνα, 2017). Από το 2019 εργάζεται ως αρχιτέκτων στο γραφείο React Architects, ενώ  τον Ιανουάριο του 2021 κυκλοφόρησε, από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη, το πρώτο της βιβλίο με τίτλο Φιλοσοφία της Τέχνης και Αναγέννηση, Ιδέες, συμβολισμοί και εικόνες.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΦΙΛΙΟΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Ο Φίλιππος Φίλιος είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου εκπονεί τη Διδακτορική του Διατριβή από τα τέλη του 2020 με επιβλέπουσα Καθηγήτρια την κα Σταυρούλα Τσινόρεμα και τίτλο: «Κρίνειν και Κρίση στην Κριτική του Καθαρού Λόγου του Kant: Η αντικειμενική εγκυρότητα των κρίσεων στην Υπερβατολογική Παραγωγή». Είναι πτυχιούχος (BSc) του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (2004–2009) από το Τμήμα Λογιστικής με βαθμό πτυχίου 7.16 (Λίαν Καλώς). Από το 2009 έως το 2011 έκανε το πρώτο του Μεταπτυχιακό στην Λογιστική & Χρηματοοικονομική (MSc), επίσης στο Τμήμα Λογιστικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με βαθμό 8.17 (Λίαν Καλώς). Από το 2012 έως το 2014 έκανε το δεύτερο Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA), στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, με βαθμό 8.0 (Λίαν Καλώς) και από το 2017 έως το 2019 έκανε το τρίτο Μεταπτυχιακό στην Ιστορία της Φιλοσοφίας στον Τμήμα Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με βαθμό 10 (Άριστα). Το θέμα της Διπλωματικής του εργασίας ήταν «Immanuel Kant: Τι είναι η Κριτική του Καθαρού Λόγου» (https://pergamos.lib.uoa.gr/uoa/dl/object/2876880#contents), όπου βαθμολογήθηκε και από τα τρία μέλη της εξεταστικής επιτροπής (ομόφωνα) με «Άριστα» (10).

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Η Κωνσταντίνα Φραγκιαδάκη γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα. Το 2006 ξεκίνησε τις σπουδές της στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από το οποίο αποφοίτησε το 2010. Από τότε έως σήμερα εργάζεται ως Αναπληρώτρια Εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει λάβει μέρος σε επιμορφωτικά σεμινάρια που είχαν ως θέμα την Ειδική Αγωγή, την Ψυχολογία, την Παιδαγωγική και τις Νέες Τεχνολογίες. Αποφοίτησε από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Φιλοσοφία με Κατεύθυνση "Ιστορία της Φιλοσοφίας" με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ (9,18). Ο πρωτότυπος τίτλος της Διπλωματικής εργασίας της είναι: "Το Ανθρώπινο Υποκείμενο και η Αντιστροφή της Καντιανής Κατηγορικής Προσταγής: Ο προβληματισμός γύρω από την ηθική της Παιδείας και του Κράτους". https://pergamos.lib.uoa.gr/uoa/dl/frontend/el/browse/2864155.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Ο Παναγιώτης Χρυσόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993. Αποφοίτησε από το τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Ε.Κ.Π.Α. το 2017. Το 2021 ολοκλήρωσε το ΠΜΣ Φιλοσοφία στην ειδίκευση Ιστορία της Φιλοσοφίας και των Ιδεών. Η διπλωματική του εργασία έφερε τον τίτλο «Bioconservatives VS Transhumanists: Three ways of being a bioconservative and six bioconservative arguments against the transhumanist approach to human enhancement», https://pergamos.lib.uoa.gr/uoa/dl/frontend/el/browse/2963341.  Από το 2016 είναι Associate Editor του επιστημονικού διεθνούς Περιοδικού ομότιμης διπλής τυφλής αξιολόγησης Conatus – Journal of Philosophy το οποίο εκδίδεται υπό την αιγίδα του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ, ενώ αποτελεί μέλος της δύναμης του ίδιου Εργαστηρίου στο τμήμα των Δημοσίων Σχέσεων του. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα στη Φιλοσοφία κινούνται κυρίως γύρω από τη Βιοηθική και την Ηθική στην ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών.