Αρχική σελίδα » Ανθρώπινο Δυναμικό » Διδάσκοντες ΠΜΣ

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022-2023

Αθανασάκης Δημήτρης, Επίκ. Καθηγητής


Αραμπατζής Γεώργιος, Καθηγητής

Ο Γεώργιος Αραμπατζής είναι Καθηγητής Βυζαντινής φιλοσοφίας στο τμήμα ΦΠΨ του ΕΚΠΑ. Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη και σπούδασε φιλοσοφία στο Παρίσι. Υπότροφος της Γαλλικής Κυβέρνησης, Διδάκτωρ με άριστα της ÉcoledeHautes ÉtudesenSciencesSociales. Πραγματοποίησε μετα-διδακτορική έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο με υποτροφία της Ιταλικής Κυβέρνησης. Από το 1999 έως το 2012 εργάσθηκε ως Ερευνητής στο Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Φιλοσοφίας της Ακαδημίας Αθηνών. Το 2010 εκλέχθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου και διορίσθηκε το 2012. Υπήρξε προσκεκλημένος Ερευνητής-Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Princeton (ΗΠΑ), στο Πανεπιστήμιο του Texas στο Austin (ΗΠΑ), στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι (Φινλανδία), στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα (Τσεχία), στο Πανεπιστήμιο του Ιασίου (Ρουμανία), κ.α. Έδωσε διαλέξεις περί βυζαντινής φιλοσοφίας στα ανωτέρω Πανεπιστήμια και σε άλλα, ενώ δίδαξε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (αρχαία και βυζαντινά φιλοσοφικά κείμενα, 1998-2001), στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του τομέα Φιλοσοφίας, τμήματος Φ-Π-Ψ του Πανεπιστημίου Αθηνών (από το 2006) και στο Βυζαντινό Τμήμα της  ÉcoledeHautes ÉtudesenSciencesSociales (2009, 2010). Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια και είναι μέλος Ελληνικών και Διεθνών Φιλοσοφικών Εταιρειών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη Βυζαντινή φιλοσοφία, τις αρχαίες πηγές της και τις νεωτερικές προσλήψεις της.

Βασιλείου Φωτεινή, Επικ. Καθηγήτρια


Βιρβιδάκης Στέλιος, Ομότ. Καθηγητής

O Στέλιος Βιρβιδάκης σπούδασε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Paris I (Maîtrise, D.E.A.)  και στο Πανεπιστήμιο Princeton (Ph.D). ‘Eχει διδάξει σε διάφορα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και από το 2005 είναι Καθηγητής φιλοσοφίας του Τμήματος Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (ΜΙΘΕ) του Πανεπιστημίου Αθηνών. ´Εχει συγγράψει τη μονογραφία La robustesse du bien (Nîmes: Éditions Jacqueline Chambon, 1996) [σε νέα επαυξημένη ελληνική έκδοση, Η υφή της ηθικής πραγματικότητας (Αθήνα: Leader Books, 2009)], καθώς και  εγχειρίδια για τη διδασκαλία της φιλοσοφίας στο Λύκειο. ´Εχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε ελληνικά και σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, σε συλλογικούς τόμους, πρακτικά συνεδρίων και φιλοσοφικά λεξικά, κυρίως στον χώρο της γνωσιολογίας, της ηθικής, και της ιστορίας της φιλοσοφίας. Είναι μέλος διαφόρων ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών, του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κοινοβουλίου και εκπρόσωπος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας στη διοικούσα επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φιλοσοφικών Εταιρειών (FISP).  Aπό τη Γαλλική κυβέρνηση του έχει απονεμηθεί ο τίτλος του Chevalier dans l'ordre des Palmes Académiques.

Βλαχάκης Γεώργιος, Αναπ. Καθηγητής

Ο Γεώργιος Ν. Βλαχάκης είναι Επίκουρος καθηγητής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με γνωστικό αντικείμενο «Φιλοσοφία και Επιστήμες στον ελληνικό χώρο από την αρχαιότητα έως και τον 20ο αιώνα». Έχει σπουδάσει Φυσική (Πτυχίο, 1983), Ωκεανογραφία (Μ.Sc., 1987) και Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών (Ph.D.,1991). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν κυρίως στην Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών στη νοτιοανατολική Ευρώπη από τον 17ο αιώνα έως και τον 20ο αιώνα. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και βιβλία σχετικά με τη μελέτη των επιστημών και της φιλοσοφίας  κατά το Νεοελληνικό Διαφωτισμό αλλά και τον 19ο και 20ο αιώνα στα ελληνικά και αγγλικά. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών συλλόγων, γραμματέας του History of Physics Group  της European Physical Society και πρόεδρος της International Commission on Science and Literature DHST/IUHPST.

Γούναρης Άλκιβιάδης, Δρ.


Δημητρακόπουλος Κωνσταντίνος, Καθηγητής


Ερηνάκης Νίκος, Επίκ. Καθηγητής

Ο Νικόλαος Ερηνάκης [γενν. Αθήνα, 1988] είναι Διδάκτωρ Φιλοσοφίας των Πανεπιστημίων του Λονδίνου και της Οξφόρδης έχοντας σπουδάσει οικονομικά [ΟΠΑ], φιλοσοφία και συγκριτική λογοτεχνία [Warwick], και φιλοσοφία των κοινωνικών επιστημών [LSE]. Έχει κατά διαστήματα διδάξει πολιτική φιλοσοφία, ηθική και αισθητική στην Αγγλία, και είναι διδάσκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Εργάζεται επίσης ως διευθυντής ερευνών στο ελληνικό think tank ENA και είναι μέλος του Δ.Σ. του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του Ε.Σ. της Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων. Έχουν εκδοθεί δύο βιβλία ποίησής του [Σύντομα όλα θα καίγονται και θα φωτίζουν τα μάτια σου, Ροές, 2009 και Ανάμεσα σε όσα πέφτει η σκιά, Γαβριηλίδης, 2013] και δύο βιβλία μετάφρασής του ποιημάτων του Γκέοργκ Τρακλ [Σκοτεινή Αγάπη μιας Άγριας Γενιάς, Γαβριηλίδης, 2011] και του Πάουλ Τσέλαν [Βόρεια του Μέλλοντος, Γαβριηλίδης, 2017]. Εργασίες, δοκίμια και ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά, έχουν συμπεριληφθεί σε ελληνικές και ξενόγλωσσες ανθολογίες και έχουν μεταφραστεί σε πέντε γλώσσες. Προσφάτως κυκλοφόρησε στη Γαλλία η μετάφραση του δεύτερου ποιητικού του βιβλίου σε δίγλωσση έκδοση από τις εκδόσεις Desmos.

Ζαχαριά Παρασκευή, Δρ.


Ηλιόπουλος Γεώργιος, ΕΔΙΠ


Ηροδότου Κωνσταντίνος, Δρ., Εντεταλμένος Διδάσκων


Καλογεράκος Ιωάννης, Καθηγητής

Ο Ιωάννης Καλογεράκος (έτος γενν. 1960) σπούδασε φιλοσοφία στο Ε.Κ.Π.Α. και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμια Κολωνίας και Βόννης. Αναγορεύθηκε διδάκτωρ φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κολωνίας (1991). Έχει διατελέσει ερευνητής στο Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Φιλοσοφίας της Ακαδημίας Αθηνών και έχει εργαστεί στα Πανεπιστήμια Πατρών, Χαϊδελβέργης και Κύπρου. Διδάσκει ως καθηγητής στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Ε.Κ.Π.Α. και ως συνεργαζόμενο εκπαιδευτικό προσωπικό στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Η έρευνά του εστιάζεται στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία, κυρίως της πρώιμης και της κλασικής περιόδου.

Κολλινιάτη Μαρία-Άρτεμις, Δρ.

 

Κορμάς Παναγιώτης, Δρ.

 

Κορναράκης Κωνσταντίνος, Επίκ. Καθηγητής

 

Κωστελέτος Γιώργος, Δρ.

 

Λαδάς Ιωάννης, Δρ.

 

Λάζου Άννα, Επίκ. Καθηγήτρια

Επίκουρη Καθηγήτρια Ανθρωπολογικής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, διδάκτορας Φιλοσοφίας του Τμήματος ΦΠΨ του Πανεπιστημίου Αθηνών («Άνθρωπος, Φύση και Πράξη», 2006).Πρόσφατες δημοσιεύσεις της: «Ψυχονοητικά Γεγονότα και η επί σκηνής δράση του ηθοποιού», 2008 και «The Diachronic Character of the Dionysian», 2010, «Ancient Myths, Traditional Civilization and Contemporary Dance Theatre”, 2011, «O Marx για την αρχαία Ελλάδα – ακολουθώντας τον Hegel και τους Νεαρούς Εγελιανούς* κατά τον Παναγιώτη Κονδύλη», 2012, «Άτομο και Κοινωνία κατά τον Adam Smith», 2013, «Πέρα από το χορό: Σύγχρονες αισθητικοθεραπευτικές χρήσεις του χορού στο φως της νιτσεϊκής σκέψης», 2013, «Η «αναγνώριση» της ανθρώπινης ύπαρξης ως κεντρική έννοια της μαρξικής ανθρωπολογίας. Σκέψεις με αφορμή την πρόσφατη κριτική έκδοση των Οικονομικών και Φιλοσοφικών Χειρογράφων του 1844, από τον Michael Quante», 2014, “Au-delà de la danse : la perspective philosophique dans l'étude de la danse grecque ancienne”, 2015, Στοιχεία Φιλοσοφίας της Φύσης, (επιμ.) 2015, Ο John Locke και το Δοκίμιο για την Ανθρώπινη Νόηση – Α΄, 2015,  Άνθρωπος, ο Δημιουργός, 2015, Τέχνη, Φιλοσοφία, Θεραπεία, (επιμ.), 2015, κ.ά. 

Μαρούδας Φιλόθεος, Δρ.

Ο π. Ο Φιλόθεος (-Φώτιος) Μαρούδας είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου. Ιερατικώς προϊστάμενος της ελληνορθόδοξης κοινότητας των δήμων Ντόρτμουντ-Μπόχουμ της Γερμανίας. Συμμετέχει ενεργά σε διομολογιακά, διαθρησκευτικά και ακαδημαϊκα σχήματα που αποσκοπούν στην δημιουργική συνύπαρξη των ετερόκλητων παραδόσεων και φιλοσοφιών. Η ερευνητική-επιστημονική του δραστηριότητα εστιάζεται στην εκκλησιολογία και την πραγματικότητα της διαπολιτισμικότητας στον σύγχρονο κόσμο μέσα από το φαινόμενο της ραγδαίας πολιτισμικής ανασύνθεσης των κοινωνιών. 

Μπούτλας Γεώργιος, Δρ.

 

Μυλωνά Κωνσταντίνα, Δρ.

 

Νικολαΐδου-Κυριανίδου Βάνα, Καθηγήτρια

Η Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου είναι πτυχιούχος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό D.E.A.  Φιλοσοφίας της Σορβόννης (Université de Paris IV) και διδάκτωρ Φιλοσοφίας του ιδίου Πανεπιστημίου, με θέμα τα μεταφυσικά θεμέλια της πολιτικής κατά τον Πλάτωνα.  Έχει ασχοληθεί με την κλασσική και με την σύγχρονη Πολιτική Φιλοσοφία, καθώς και με την Πολιτική Θεολογία. Από το 1991 έχει διδάξει διάφορα φιλοσοφικά αντικείμενα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, και στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως επισκέπτρια δίδαξε και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Paul-Valéry του Montpellier και σε εκείνο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Είναι συγγραφέας τεσσάρων μονογραφιών. Έχει δημοσιεύσει σχολιασμένη μετάφραση του δοκιμίου «Περί βίας» της Hannah Arendt και είχε την επιστημονική επιμέλεια της μετάφρασης του έργου του Jacques Derrida «Χώρα».  Άρθρα και συμβολές της έχουν δημοσιευθεί στην Ελλάδα, την Γαλλία, το Βέλγιο, την Τσεχία και την Ρωσία. Έλαβε, επίσης, μέρος σε διεθνή συνέδρια, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με ανακοινώσεις σε θέματα της ειδικότητάς της.

Ντόλας Νίκος, Δρ.

Ο Νίκος Ντόλας γεννήθηκε στη Λάρισα το 1975. Σπούδασε Φιλοσοφία στο ΕΚΠΑ και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με ειδίκευση στη Συστηματική Φιλοσοφία. Το 2007 αναγορεύτηκε διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως Λέκτορας στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και είναι συγγραφέας της μονογραφίας "Από την υποκειμενοκεντρική ηθική στην ηθική της επικοινωνίας". Έχει δημοσιεύσει άρθρα Πολιτικής και Ηθικής Φιλοσοφίας σε επιστημονικά περιοδικά, όπου εστιάζεται και το ερευνητικό του ενδιαφέρον.

Παιονίδης Φιλήμων, Καθηγητής

Ο Φιλήμων Παιονίδης είναι καθηγητής ηθικής και πολιτικής φιλοσοφίας στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ, στο οποίο υπηρετεί από το 1998. Σπούδασε στο ΑΠΘ και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, ενώ είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Υπήρξε επισκέπτης μελετητής σε πανεπιστήμια του Καναδά, της Μεγάλης Βρετανίας, της Αυστραλίας και του Βελγίου, και έχει διδάξει στον Τομέα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Αμβούργου. Διετέλεσε διευθυντής Τομέα, διευθυντής ΠΜΣ, πρόεδρος Τμήματος και αναπληρωτής κοσμήτορας. Από το 2018 αποτελεί μέλος της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας του ΑΠΘ. Οι δημοσιεύσεις του, οι οποίες περιλαμβάνουν πάνω από εκατό μονογραφίες, επιμέλειες τόμων, άρθρα και μεταφράσεις, αφορούν ζητήματα κανονιστικής και εφαρμοσμένης ηθικής, πολιτικής φιλοσοφίας, άτυπης λογικής, ελευθερίας της έκφρασης και, πιο πρόσφατα, δημοκρατικής θεωρίας και ιστορίας.

Πέτσιος Κωνσταντίνος, Καθηγητής

 

Πρελορέντζος Ιωάννης, Καθηγητής

Αριστούχος απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1985) και διδάκτωρ φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης Paris-IV (1992), ο Γιάννης Πρελορέντζος, είναι καθηγητής νεότερης και σύγχρονης φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπου διδάσκει από το 2000. Είχε διδάξει προηγουμένως στο Πανεπιστήμιο Πατρών και, πρόσφατα, υπήρξε επισκέπτης καθηγητής του Πανεπιστημίου Paris 1 – Panthéon-Sorbonne (φθινόπωρο 2014). Έχει δημοσιεύσει μακρά σειρά μελετών, κυρίως στα ελληνικά και στα γαλλικά, για τον Descartes, τον Spinoza και τον Bergson και, δευτερευόντως, για πτυχές της φιλοσοφίας των Hobbes, Malebranche, Rousseau, Condorcet, Kant, Βενιαμίν Λέσβιου, Sartre, Merleau-Ponty, Lévinas, Éric Weil, Κώστα Παπαϊωάννου και Gilles Deleuze. Έχει επίσης μεταφράσει και σχολιάσει στα γαλλικά τα κεντρικά βιβλία της Πολιτείας του Πλάτωνος και στα ελληνικά Τα πάθη της ψυχής του Descartes, τη Δημιουργική εξέλιξη του Bergson, τον Μπερξονισμό του Deleuze και τις νουβέλες του Benjamin Constant (Αδόλφος. Το κόκκινο τετράδιο. Σεσίλ). Ιππότης του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα της Γαλλικής Δημοκρατίας (2015).

 

Πρωτοπαπαδάκης Ευάγγελος, Αναπλ. Καθηγητής

Ο Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Εφαρμοσμένης Ηθικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του Ε.Κ.Π.Α., Μέλος της Επιτροπής Βιοηθικής και Δεοντολογίας του Ε.Κ.Π.Α., Μέλος της Επιτροπής Βιοηθικής του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, Επί Κεφαλής του Ελληνικού Κλιμακίου της Έδρας Βιοηθικής της UNESCO (Haifa) και Πρόεδρος της Επιτροπής Έρευνας της Έδρας Βιοηθικής της UNESCO με αντικείμενο "Autonomy and dignity in medical research and practice". Έχει δημοσιεύσει τέσσερις μονογραφίες στην ελληνική, και έχει επιμεληθεί την έκδοση έξι συλλογικών έργων: δύο στην αγγλική, ενός στην σερβική, και τριών στην ελληνική.  Περισσότερα από πενήντα άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων. Είναι μέλος διαφόρων φιλοσοφικών εταιρειών της ημεδαπής και της αλλοδαπής. Για αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα και περισσότερες πληροφορίες: www.protopapadakis.gr.

Ρεθυμιωτάκη Ελένη, Καθηγήτρια

 

Σκομβούλης Μιχάλης, Δρ.

 

Στείρης Γεώργιος, Καθηγητής

Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και έλαβε διδακτορικό δίπλωμα στη Φιλοσοφία από το ΕΚΠΑ. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το Paideia Study Abroad Program (University of Connecticut). Έχει τιμηθεί με το χρυσό μετάλλιο του Al-Farabi Kazakh National University για την προσφορά του στην μελέτη της αραβικής φιλοσοφίας (2015). Έχει συγγράψει πέντε μονογραφίες στα ελληνικά, έχει συνεπιμεληθεί τρεις διεθνείς συλλογικούς τόμους  και έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων. Έχει δώσει διαλέξεις και συμμετάσχει ως ομιλητής σε επιστημονικά συνέδρια στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία. Για περισσότερες πληροφορίες: http://philosophy.ppp.uoa.gr/credits0770/steirhs-georgios.html

 

Σωτήρης Παναγιώτης, Δρ.

 

Τέγος Σπυρίδων, Επίκ. Καθηγητής

 

Τρισόκκας Ιωάννης, Επίκ. Καθηγητής

 

Τσινόρεμα Σταυρούλα, Καθηγήτρια

 

Φαράκλας-Ματορίκος Γεώργιος, Καθηγητής

 

Χάνος Αντώνης, Καθηγητής

 

Χωριανοπούλου Μαρία, Επίκ. Καθηγήτρια

Η Μαρία Κ. Χωριανοπούλου σπούδασε φιλοσοφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του ιδίου Πανεπιστημίου, Εντεταλμένη Διδάσκουσα στο Τμήμα Φιλοσοφίας και επιστημονική συνεργάτης του Π.ΜΣ. ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ από το 2008. Επίσης διδάσκει στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου ως Μέλος ΣΕΠ. Τα φιλοσοφικά της ενδιαφέροντα υπάγονται στο ευρύτερο πλαίσιο της ηθικής φιλοσοφίας, με έμφαση στα αναδυόμενα ερωτήματα της Εφαρμοσμένης Ηθικής. [Επιμέρους θεματικές με τις οποίες έχει ασχοληθεί είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα, η γενετική μηχανική, η γονιδιακή χειραγώγηση, η διαγενεακή δικαιοσύνη, η περιβαλλοντική ηθική κ.λπ.] Εργασίες της έχουν δημοσιευθεί σε φιλοσοφικά περιοδικά, σε αφιερωματικούς τόμους του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του ΕΚΠΑ, καθώς και στους συλλογικούς τόμους Βιοηθικοί Προβληματισμοί ΙΙΙ (2018) και IV (Υπό έκδοση). Παραλλήλως, ασχολείται με τη μετάφραση άρθρων και βιβλίων βιοηθικού ενδιαφέροντος. Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε εγχώρια και διεθνή συνέδρια και είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ελληνικού Κλιμακίου της Έδρας Βιοηθικής της UNESCO. Μονογραφία: "Βιοηθική και Δικαιώματα" από τις Εκδόσεις ΠΑΠΑΖΗΣΗ:https://service.eudoxus.gr/search/#a/id:77118470/0

Ψημμένος Ιορδάνης, Καθηγητής